AVOINNA:
ma – pe 8 – 18
la 9 – 15

su ja pyhät suljettu

RAVINTOLISÄT JA ELINTARVIKKEET

Huolehdi terveydestäsi ja voi paremmin! Ravintolisät toimivat terveytesi tukena esimerkiksi silloin, jos ruokavaliosi ei ole riittävän monipuolista tai olet sairastellut tilapäisesti. Valmisteita kannattaa kuitenkin käyttää vain tarpeeseen ja kohtuudella.

On tärkeää huolehtia terveydestä ennen kuin päädytään hoitamaan sairautta. Esimerkiksi ikääntymiseen liittyvä ruokahalun väheneminen voi johtaa moniin terveydellisiin ongelmiin. Silloin ravintolisän käyttö on hyvinkin perusteltua.

Valmisteiden käytöstä kannattaa keskustella asiantuntijoidemme kanssa. Esimerkiksi tuttavan suosittelema kalsiumlisä ei välttämättä ole paras sinulle. Jos vaikkapa urheilet aktiivisesti, voit tarvita rautalisää kovaa treeniä tukemaan. Perusterve henkilö harvoin kärsii varmuuden vuoksi syödystä valmisteesta, mutta mieluiten näitäkin käytetään tarpeeseen.

Onko kasvisperäinen valmiste aina turvallinen?
Vaikka luonto tarjoaa meille verrattomasti hyvää, eivät kaikki luonnosta saatavat aineet välttämättä ole kaikille hyväksi. Kasveissa olevilla aktiivisilla aineilla on oma tehtävänsä; niillä kasvi puolustautuu ympäristöä vastaan, esimerkiksi vähentää syödyksi tulemisen riskiä. Nämä yhdisteet ovat usein biologisesti aktiivisia, mutta voivat myös olla haitallisia.

Valinnassa kannattaa olla tarkkana senkin vuoksi, ettei läheskään kaikkien tuotteiden tehoa ole pystytty luotettavasti osoittamaan, eikä niiden mahdollisia haittavaikutuksia ole edes tutkittu. Monet kasviperäiset aineet kuitenkin rasittavat maksaa ja munuaisia. Ravintolisien kohtuukäyttö kannattaa erityisesti silloin, jos elimistön puhdistusjärjestelmä on jo rasittunut suuresta määrästä lääkärin määräämiä lääkkeitä. Tällöin on myös iso riski yhteisvaikutuksille, joissa kasviperäinen valmiste voikin yllättäen esimerkiksi estää lääkkeen poistumisen elimistöstä.

Valitsemme hyllyvalikoimaamme sellaisia kasviperäisiä ravintolisiin ja elintarvikkeisiin luettavia tuotteita, joista tiedetään riittävästi. Lisäksi valikoimiimme kuuluu luotettavien tahojen vitamiini- ja hivenainevalmisteita sekä ravintolisiä, joille on hoidolliset perustelut olemassa. Toki kunnioitamme aina asiakkaan toiveita ja tilaamme tarvittaessa kaikkia apteekin kautta saatavia tuotteita.

Kysy lisää ammattilaisiltamme!

HUHTIKUUN KANTA-ASIAKASTARJOUS

lumene_valo

Lumene VALO-sarjan tuotteet
-20 %

Nettisivun mainospohja 311x430

HALUATKO HOITAA APTEEKKIASIASI HELPOSTI ETÄNÄ?

Lataa Treet-sovellus ja hoida kaikki apteekkiasiasi aivan kuin olisit apteekissa paikan päällä. Chatin kautta saat lääkeneuvontaa Helmi apteekin tutuilta farmaseuteilta. Treet on myös turvallinen verkkokauppa, josta voit tilata tarvitsemasi lääkkeet kotiin kuljetettuina Lahden alueella.

 

LIITY KANTA-ASIAKKAAKSI JA NAUTI LUKEMATTOMISTA EDUISTA