AVOINNA:
ma – pe 8 – 18
la 9 – 15

su ja pyhät suljettu

LÄÄKINNÄLLISET LAITTEET

Onko lääkinnälliset laitteet sinulle tuttuja? Termi on hieman hämäävä, sillä kyseessä on usein tuttu, oireita helpottava apteekkituote. Lääkinnällisiä laitteita ovat esimerkiksi silmätipat, nenäsumutteet tai kylmägeeli. Apteekissamme myymme vain kuluttajille tarkoitettuja lääkinnällisiä laitteita.

Lääkinnälliset laitteet ovat tarvikkeita tai laitteita, joilla on lääketieteellinen käyttötarkoitus. Osaa niistä käytetään terveydenhuollossa, osaa kotona. Omasta lääkekaapistasi voi siis hyvinkin löytyä lääkinnällisiä laitteita, vaikkapa korvavahaa liuottavia tippoja tai haavanhoitotarvikkeita. Pakkausmerkinnästä näet onko kyseessä lääkinnällinen laite vai lääke. Lääkinnällisissä laitteissa on CE-merkintä ja maininta ”lääkinnällinen laite” tai merkintä ”MD” (medical device).

Onko kotitesti lääkinnällinen laite?
Kyllä, esimerkiksi kasvomaskit ja kotikäyttöiset koronatestit ovat korkeamman riskiluokan lääkinnällisiä laitteita. Tunnistat ne CE-merkinnän vieressä olevasta numerosarjasta, joka kertoo missä ulkopuolisessa laitoksessa tuote on arvioitu. Tuotteilla ei ole viranomaisen myöntämää arvioitua myyntilupaa kuten lääkkeillä ja niiden käytön turvallisuudesta vastaa valmistaja. Tuotteet ovat kuitenkin varsin käyttökelpoisia ja usein rekisteröity lääkinnälliseksi laitteeksi, koska ne eivät suoraan sovi lääkevalmistekategoriaan, tai niiden turvallisuus katsotaan olevan sellainen, ettei varsinaista lääkestatusta ole välttämätöntä hakea.

HUHTIKUUN KANTA-ASIAKASTARJOUS

lumene_valo

Lumene VALO-sarjan tuotteet
-20 %

Nettisivun mainospohja 311x430

HALUATKO HOITAA APTEEKKIASIASI HELPOSTI ETÄNÄ?

Lataa Treet-sovellus ja hoida kaikki apteekkiasiasi aivan kuin olisit apteekissa paikan päällä. Chatin kautta saat lääkeneuvontaa Helmi apteekin tutuilta farmaseuteilta. Treet on myös turvallinen verkkokauppa, josta voit tilata tarvitsemasi lääkkeet kotiin kuljetettuina Lahden alueella.

 

LIITY KANTA-ASIAKKAAKSI JA NAUTI LUKEMATTOMISTA EDUISTA