AVOINNA: ma – pe 8 – 19
la 9 – 15
su ja pyhät suljettu

erikoistiedote

LÄÄKETODISTUKSET MATKAILIJOILLE

Matkustatko Schengen-alueella ja kuljetat mukanasi huumausaineeksi luokiteltavaa lääkettä? Schengen-todistukset ja tarvittavat kopiot matkaasi varten saat Helmi apteekista.

Schengen-todistuksella osoitat, että sinulla on oikeus kuljettaa mukanasi huumausaineeksi luokiteltavaa lääkettä. Huumausaineisiin luokitellaan pääosin keskushermostoon vaikuttavia lääkkeet (PKV-lääkkeet) ja psykotrooppiset lääkkeet. Todistusta varten tarvitsemme matkustusasiakirjan, eli voimassa olevan passin tai henkilökortin, sekä tiedot mukaan otettavista lääkkeistä, matkustusajankohdasta ja kestosta.

 

Jos matkustat muualle kuin Schengen-alueelle, varmistathan etukäteen mitä henkilökohtaisia lääkkeitä saat kuljettaa mukanasi ja mitä todistuksia tai lupia tarvitset. Helmi apteekin henkilökunta toimii tarpeen mukaan apunasi tässäkin.  

 


Schengen-maat:

Alankomaat, Belgia, Espanja, Islanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Sveitsi, Tanska, Tšekki, Unkari, Viro


Schengen-todistukset saat Helmi Apteekista hintaan 15 €. Kysy lisää Helmi apteekista.
Allekirjoitetut ja leimatut reseptikopiot ulkomaan matkaa varten saat hintaan 1 € / resepti (Max. 5 €).

VINKIT MATKALLE:

Matkalle on hyvä varata mukaan riittävästi käytössä olevia reseptilääkkeitä. Reseptilääkkeet kannattaa kuljettaa alkuperäisissä pakkauksissaan käsimatkatavaroissa. Ota mukaasi myös reseptikopiot, joilla todistat tarvittaessa oikeutesi lääkkeiden kuljettamiseen.

Muista matkaa varten myös rokotukset, vakuutukset ja matka-apteekki. Helmi apteekista saat hyvät neuvot matkaa varten ja apua matka-apteekin kokoamiseen!

 

KANTA-ASIAKASTARJOUKSET

Nettisivun mainospohja 311x430
Nettisivun mainospohja 311x430
Nettisivun mainospohja 311x430

HALUATKO HOITAA APTEEKKIASIASI HELPOSTI ETÄNÄ?

Lataa Treet-sovellus ja hoida kaikki apteekkiasiasi aivan kuin olisit apteekissa paikan päällä. Chatin kautta saat lääkeneuvontaa Helmi apteekin tutuilta farmaseuteilta. Treet on myös turvallinen verkkokauppa, josta voit tilata tarvitsemasi lääkkeet kotiin kuljetettuina Lahden alueella.

 

LIITY KANTA-ASIAKKAAKSI JA NAUTI LUKEMATTOMISTA EDUISTA